Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία ο τρόπος που οι κεντρικές τράπεζες αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό. Βελτιωμένη η εικόνα στη μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία ο τρόπος με τον οποίον οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό.

Οι κινεζικές αγορές, όμως, ενισχύονται μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα, που τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες , χαμηλότερα από τις 50,5 μονάδες που ανέμεναν οι αναλυτές, ωστόσο υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ανοδικά κινήθηκε και στη Νότια Κορέα η μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάιο, με τη βιομηχανική παραγωγή αυξημένη κατά 0,1% σε σχέση με τον Απρίλιο και την παραγωγή στον τομέα των υπηρεσιών αυξημένη κατά 1,1%.

Στην Ιαπωνία, από την άλλη πλευρά, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 7,2% τον Μάιο, πολύ χαμηλότερα απ’ όσο ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά περίπου 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει πτώση 1,45% στις 26.418 μονάδες.

Πτώση 1,01% για τον ASX στις 6.808 μονάδες και 1,07% για τον Kospi στις 2.353 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,2% στις 22.036 μονάδες, ο Shanghai Composite καταγράφει κέρδη 1,43% στις 3.409 μονάδες και 1,77% ο CSI στις 4.500 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v