Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για την προοπτική οι ΗΠΑ να μην καταφέρουν να εμφανίσουν θετική οικονομική ανάπτυξη αυτό το τρίμηνο.

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια εν μέσω των ανησυχιών για ύφεση στις ΗΠΑ, που χθες ώθησαν τις αμερικανικές μετοχές στην εντονότερη πτώση α’ εξαμήνου από το 1970.

Οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για την προοπτική οι ΗΠΑ να μην καταφέρουν να εμφανίσουν θετική οικονομική ανάπτυξη αυτό το τρίμηνο, ενώ αρκετοί οικονομολόγοι ήδη υποβάθμισαν τις προβλέψεις της για τη χώρα αυτήν την εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, το κλίμα στις μεγάλες μεταποιητικές επιχειρήσεις της Ιαπωνίας επιδεινώθηκε στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με τον δείκτη tanank επιχειρηματικού κλίματος της Τράπεζας της Ιαπωνίας, που υποχώρησε στο 9 έναντι του 14 που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο.

Στην Κίνα, ο δείκτης PMI των Caixin/Markit διαμορφώθηκε στις 51,7 μονάδες τον Ιούνιο, έναντι των 48,1 μονάδων του προηγούμενου μήνα και των 50,1 μονάδων που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,9% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε πτώση 1,77% στις 25.925 μονάδες.

Απώλειες 0,18% για τον Shanghai Composite στις 3.392 μονάδες, 0,32% για τον CSI στις 4.470 μονάδες και 0,62% για τον Hang Seng στις 21.859 μονάδες, πτώση 1,5% καταγράφει ο δείκτης Kospi στις 2.298 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,17% στις 6.757 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v