Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Οι αγορές φαίνεται να μην επηρεάζονται από τις ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν, παρά το ότι κινεζικοί πύραυλοι φέρεται να έπεσαν εντός της ΑΟΖ της Ιαπωνίας. Αύξηση κατά 50 μ.β. των επιτοκίων στην Ινδία.

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ξεπερνούν το ζήτημα των κινεζικών στρατιωτικών γυμνασίων μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ στην Ταϊβάν.

Οι αγορές φαίνεται να μην επηρεάζονται από τις ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν, παρά το ότι κινεζικοί πύραυλοι φέρεται να έπεσαν εντός της ΑΟΖ της Ιαπωνίας, με το Τόκιο να χαρακτηρίζει «σοβαρό πρόβλημα» τις ασκήσεις αυτές.

Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Ινδίας ανακοίνωσε πως αυξάνει τα επιτόκιά της κατά 50 μ.β. στο 5,4%. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση, αργότερα σήμερα, των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,76% και κατά 0,83% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 28.163 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,36% ο Shanghai Composite στις 3.201 μονάδες, κατά 0,47% ο CSI στις 4.120 μονάδες, κατά 0,13% ο Hang Seng στις 20.197 μονάδες, κατά 0,51% ο ASX στις 7.243 μονάδες και κατά 0,74% ο Kospi στις 2.491 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v