Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Υψηλότερα των προβλέψεων ο πληθωρισμός της Ιαπωνίας τον Ιούλιο.

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα με ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς στην Ευρώπη φαίνονται «σύννεφα» ύφεσης, ενώ η αμερικανική οικονομία φαίνεται να τα πηγαίνει σχετικά καλύτερα.

Στην Κίνα, οι ανησυχίες για την ευρωστία της οικονομίας της χώρας αμβλύνονται από τις ελπίδες πως το Πεκίνο θα λάβει μέτρα στήριξης.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας, που αυξήθηκε στο 2,6% τον Ιούλιο από 2,4% τον Ιούνιο, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών αλλά και τον στόχο της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί οριακά στις 28.935 μονάδες.

Στις 3.274 μονάδες σταθεροποιείται ο Shanghai Composte, χαμηλότερα κατά 0,18% κινείται ο CSI στις 4.172 μονάδες, απώλειες 0,5% για τον Kospi στις 2.495 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX σταθεροποιείται στις 7.359 μονάδες και ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,36% στις 19.831 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v