Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και στην προοπτική περαιτέρω επιθετικών αυξήσεων των αμερικανικών επιτοκίων, ενώ η ένταση Κίνας-Ταϊβάν δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τις αγορές.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται αυτήν την εβδομάδα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και στην προοπτική περαιτέρω επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed.

Εν τω μεταξύ, οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας γύρω από την Ταϊβάν δεν φαίνεται να έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα την πορεία των ασιατικών αγορών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,3% ενώ αντιθέτως ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 0,94% στις 27.989 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,31% ο Shanghai Composite στις 3.246 μονάδες, κατά  0,27% ο CSI στις 4.159 μονάδες, κατά  0,1% ο ASX στις 7.266 μονάδες, κατά  0,46% ο Kospi στις 2.504 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη  0,91% στις 20.228 μονάδες.

Οι αγορές της Ινδίας και της Σιγκαπούρης παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v