Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές μετοχές με το βλέμμα στο Πεκίνο

Πίεση για το γουάν και τα ομόλογα αλλά και στήριξη στις κινεζικές μετοχές μετά την απόφαση για μείωση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας. Ανοδικά το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας. Προβληματισμός για τη συνέχεια.

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού, καθώς μια σειρά από οικονομικά στοιχεία ήταν κάτω από τις προβλέψεις και υπογράμμισαν την ανάγκη για περισσότερη στήριξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Η μείωση των επιτοκίων βοήθησε να μετριαστεί το πλήγμα και διατήρησε σταθερά τα κινεζικά blue chips, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων και το γουάν υποχώρησαν.

«Αυτές είναι περαιτέρω ενδείξεις ότι η ανάκαμψη μετά το lockdown στη Σαγκάη εξασθενεί γρήγορα», δήλωσε ο Alvin Tan, στρατηγικός αναλυτής της RBC. 

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών της MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας παρέμεινε σταθερός, έχοντας ανακάμψει 0,9% την περασμένη εβδομάδα. Ο Nikkei στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 1,1% καθώς τα στοιχεία εκεί έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,2% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να αγωνιούν για το εάν στη Wall Street μπορεί να διατηρηθεί το ράλι, καθώς οι ελπίδες ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έπιασε κορυφή θα δοκιμαστούν από πιθανά επιθετικά σχόλια στελεχών της Fed. O αμερικανικός δείκτης S&P είναι σχεδόν 17% πάνω από τα χαμηλά του στα μέσα Ιουνίου και απέχει μόνο 11% από τα υψηλά όλων των εποχών, εν μέσω στοιχημάτων ότι τα χειρότερα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ είναι πίσω μας, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v