Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Ενώ η Fed αναμένεται να προχωρήσει τον επόμενο μήνα σε νέα αύξηση επιτοκίων, το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα μειώσεις ορισμένων επιτοκίων, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την επιβραδυνόμενη οικονομία της και τον πιεσμένο κλάδο των οικιστικών ακινήτων.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, εν μέσω ανησυχίας για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς οι περισσότερες κεντρικέ τράπεζες ανά τον κόσμο συνεχίζουν να αυξάνουν τα επιτόκιά τους, ενώ η μείωση των επιτοκίων στην οποία προέβη σήμερα η Κίνα υπογραμμίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα στην αγορά ακινήτων.

Η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 50 μ.β. –ή και περισσότερο- τον Σεπτέμβριο, ενώ σήμερα η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε ορισμένα βασικά επιτόκια δανεισμού κατά 5-15 μ.β. σε μια προσπάθεια να στηρίξει την επιβραδυνόμενη οικονομία της και τον πιεσμένο κλάδο των οικιστικών ακινήτων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,7% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,56% στις 28.768 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,57% ο Shanghai Composite στις 3.277 μονάδες, κατά 0,78% ο CSI στις 4.183 μονάδες, οριακά υψηλότερα στις 19.787 μονάδες ο Hang Seng, ενώ ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,97% στις 7.287 μονάδες και κατά 1,2% ο Kospi στις 2.462 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v