Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 1,5% στο Χονγκ Κονγκ, βουτιά 12% για τη SoftBank

Μικτά πρόσημα στα χρηματιστήρια Ασίας-Ειρηνικού. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κινείται καθοδικά κατά 0,1% και Shenzhen κατά 0,3%. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του γουάν.

Αλμα 1,5% στο Χονγκ Κονγκ, βουτιά 12% για τη SoftBank

Αλμα κάνει ο δείκτης Hang Seng στο  Χονγκ Κονγκ, ενώ χαμηλότερα οδηγεί ο τεχνολογικός γίγαντας SoftBank τον Nikkei στο Τόκιο, σε μια μικτή συνεδρίαση των χρηματιστηρίων Ασίας-Ειρηνικού, τα οποία έκλεισαν την προηγούμενη εβδομάδα με ένα μεγάλο ράλι.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 1,5%, με στήριξη κυρίως από τις μετοχές ακινήτων. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κινείται καθοδικά κατά 0,1% και Shenzhen κατά 0,3%.

Οι μετοχές στην περιοχή ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα υψηλότερα, αφότου οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο και η Κίνα ανακοίνωσε κάποια χαλάρωση των μέτρων κατά Covid. Ο δείκτης Hang Seng είχε την καλύτερη ημέρα από τις 16 Μαρτίου.

Αργότερα αυτή την εβδομάδα, η Ιαπωνία πρόκειται να παρουσιάσει στοιχεία ΑΕΠ, για εμπόριο και πληθωρισμό, ενώ η κεντρική τράπεζα της Ινδονησίας πραγματοποιεί συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική. 

Ο Nikkei χάνει 1%, ο ASX στην Αυστραλία 0,1%, ο KOSPI στη Νότια Κορέα 0,3%, ενώ το χρηματιστήριο στην Ταϊβάν έκλεισε με άνοδο κατά 1,2%.

Βουτιά 12% κάνει η μετοχή της SoftBank Group Corp. μετά τη ζημία ύψους 1,38 τρισ. γεν που ανακοίνωσε το επενδυτικό όχημα της εταιρείας, Vision Fund, την περασμένη εβδομάδα.

Το δολάριο χάνει 0,7% έναντι του κινεζικού γουάν, στα 7,05 γουάν ανά δολάριο, ενώ ενισχύεται 0,4% έναντι του γεν, στα 139,4 γεν ανά δολάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v