Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Αμετάβλητα τα επιτόκια της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Τρίτη θητεία στην προεδρία της Κίνας εξασφάλισε ο Σι.

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Ισχυρές πιέσεις δέχονται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο του sell-off στη Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν τη σημερινή ανακοίνωση στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που θα καθορίσουν την περαιτέρω κατεύθυνση των αυξήσεων επιτοκίων της Fed.

Στην Ιαπωνία, η κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο -0,1% (όπως αναμένονταν), ενώ το Κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε τον Καζούο Ουέντα για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, ο Σι Τζινπίνγκ εξασφάλισε και επισήμως μια πρωτοφανή τρίτη θητεία στην προεδρία της χώρας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε πτώση 1,7%  και 1,63% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 28.159 μονάδες.

Απώλειες 0,9% για τον Shanghai Composite στις 3.247 μονάδες, 0,8% για τον CSI στις 3.988 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει πτώση 2,15% στις 19.499 μονάδες, 1,03% ο δείκτης Kospi στις 2.394 μονάδες και 2,21% ο ASX στις 7.348 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v