Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Τα "σινιάλα" στελεχών της Fed για την επιτοκιακή πολιτική και τα θετικά στοιχεία για τον τομέα υπηρεσιών στην Κίνα, δίνουν ώθηση στις ασιατικές αγορές.

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την πορεία της Wall Street, μετά τις δηλώσεις στελέχους της Fed πως τάσσεται υπέρ μιας «αργής και σταθερής» αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μ.β., προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος για την οικονομία.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τον τομέα υπηρεσιών της Κίνας, με τον δείκτη PMI υπηρεσιών που καταρτίζει η Caixin/S&P Global να σκαρφαλώνει στις 55 μονάδες τον Φεβρουάριο από 52,9 τον Ιανουάριο.

Οι αγορές παρακολουθούν επίσης την ετήσια συνεδρίαση της βουλής της Κίνας, που ξεκινά την Κυριακή, όπου αναμένεται να οριστούν οικονομικοί στόχοι και να εκλεγούν νέοι κορυφαίοι οικονομικοί αξιωματούχοι.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,54% στις 27.918 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,36% ο Shanghai Composite στις 3.322 μονάδες, κατά 0,2% ο CSI στις 4.126 μονάδες, κατά 0,17% ο Kospi στις 2.431 μονάδες, κατά 0,32% ο ASX στις 7.484 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,96% στις 20.625 μονάδες.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v