Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ορίου χρέους των ΗΠΑ. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για την ιαπωνική οικονομία.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε Ιαπωνία και Αυστραλία, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ορίου χρέους των ΗΠΑ.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως οι ηγέτες της Quad (ΗΠΑ, Ινδίας, Ιαπωνίας, Αυστραλίας) δεν θα συνεδριάσουν τελικά στο Σίδνεϋ την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιστρέφει εσπευσμένα στη χώρα του από το ταξίδι του στην Ασία λόγω των διαπραγματεύσεων με τους ηγέτες του κογκρέσου για το όριο του χρέους.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη, η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,6% το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε ετησιοποιημένη βάση, υψηλότερα του αναμενόμενου. Σε τριμηνιαία βάση εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 0,4%, επίσης υψηλότερα του αναμενόμενου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,8% στις 30.077 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,23% ο Shanghai Composite στις 3.283 μονάδες, κατά 0,55% ο Hang Seng στις 19.867 μονάδες και κατά 0,49% ο ASX στις 7.199 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,63% στις 2.495 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v