Πτωτικά οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στο Jackson Hole

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη σημερινή ομιλία του προέδρου της Fed στο Jackson Hole.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στο Jackson Hole

Σημαντικά χαμηλότερα κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για τον κίνδυνο ο πρόεδρος της Fed θα «γείρει» περισσότερο προς την πλευρά των «γερακιών» στη σημερινή του ομιλία στο Jackson Hole.

Εν τω μεταξύ, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας καθόρισε ένα πολύ ισχυρότερο από το αναμενόμενο επίσημο μέσο όρο για το γουάν -κάτι που έκανε κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα- για να διατηρήσει ένα «πάτωμα» κάτω από το νόμισμά της εν μέσω των πιέσεων από ένα ισχυρό δολάριο και μια οικονομία που παραπαίει.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν στοιχεία για τον δομικό πληθωρισμό του Τόκιο, που διαμορφώθηκε στο 2,8% τον Αύγουστο, λίγο χαμηλότερα απ’ όσο περίμεναν οι αναλυτές, ενώ ο πληθωρισμός στη Μαλαισία διαμορφώθηκε στο 2% τον Ιούλιο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2021.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε πτώση 1,2% και 1,88% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 31.681 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,45% κινείται ο Shanghai Composite στις 3.068 μονάδες, κατά 1,03% o Hang Seng στις 18.024 μονάδες, κατά 0,71% ο Kospi στις 2.519 μονάδες και κατά 0,99% ο ASX στις 7.110 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v