Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Διψήφια πτώση στα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών της Κίνας στο οκτάμηνο. Ανησυχούν οι επενδυτές για τις επιπτώσεις της διατήρησης αυξημένων επιτοκίων για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση εκφράζοντας ανησυχία για την επίπτωση που θα έχει η διατήρηση των αυξημένων επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα ανακοίνωσε στοιχεία για τα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών, που στο οκτάμηνο κατέγραψαν διψήφια πτώση, ωστόσο η πτώση περιορίστηκε ελαφρώς τον Αύγουστο στο 11,7%, έναντι πτώσης 15,5% στο επτάμηνο. Σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Κίνας, τα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών σκαρφάλωσαν 17,2% τον Αύγουστο, καταγράφοντας την πρώτη μηνιαία αύξηση από το β’ εξάμηνο του 2022.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,1% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,31% στις 32.218 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,33% ο Shanghai Composite στις 3.112 μονάδες, κατά 0,64% ο Hang Seng στις 17.577 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,24% στις 2.457 μονάδες και κατά 0,38% ο ASX στις 7.010 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v