Ιαπωνική ώθηση στις ασιατικές αγορές

Η προσοχή των επενδυτών στις αποφάσεις πολιτικής της Fed. Άνοδος στις εξαγωγές της Νότιας Κορέας τον Οκτώβριο, ενώ ο PMI μεταποίησης της Κίνας υποχώρησε κάτω από τις 50 μονάδες τον Οκτώβριο.

Ιαπωνική ώθηση στις ασιατικές αγορές

Οι ιαπωνικές μετοχές οδηγούν τα κέρδη στις ασιατικές αγορές, μια ημέρα αφότου η κεντρική τράπεζα της χώρας αύξησε την ευελιξία γύρω από την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση πολιτικής της Fed.

Η Fed ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της για τη νομισματική πολιτική, με τις αγορές να αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα παραμείνει στάσιμη όσον αφορά τα επιτόκια.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας τον Οκτώβριο σημείωσαν άνοδο 5,1% σε ετήσια βάση, για πρώτη φορά εδώ και 13 μήνες, ενώ η εργοστασιακή της δραστηριότητα σημείωσε ελαφρώς βαθύτερη συρρίκνωση.

Ξεχωριστά, ο δείκτης PMI μεταποίησης Caixin/S&P Global της Κίνας υποχώρησε στο 49,5 τον Οκτώβριο από 50,6 τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας την πρώτη συρρίκνωση από τον Ιούλιο και χάνοντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών για 50,8. Η μέτρηση αντικατοπτρίζει τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας την Τρίτη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,13% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 2,23% στις 31.546 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,15% ο Shanghai Composite στις 3.023 μονάδες, κατά 0,85% ο ASX στις 6.838 μονάδες και κατά 0,86% ο Kospi στις 2.297 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,26% στις 17.068 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v