Χαμηλότερα οι ασιατικές αγορές

Μέλος της Fed είπε πως οι μειώσεις επιτοκίων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν σε λίγους μήνες αν συνεχίσει να μειώνεται ο πληθωρισμός. Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022 ο πληθωρισμός της Αυστραλίας τον Οκτώβριο.

Χαμηλότερα οι ασιατικές αγορές

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό, με αιχμή τις απώλειες στο Χονγκ Κονγκ, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα σχόλια των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Το βράδυ ο διοικητής της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ  δήλωσε στο American Enterprise Institute ότι οι μειώσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν σε λίγους μήνες, υπό την προϋπόθεση ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να μειώνεται.

Εν τω μεταξύ, η Αυστραλία ανακοίνωσε στοιχεία για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου, ο οποίος επιβραδύνθηκε στο 4,8%, το χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιανουάριο του 2022.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,3% στις 33.303 μονάδες.

Πτώση 2,34% για τον Hang Seng στις 16.948 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,5% ο Shanghai Composite στις 3.023 μονάδες και κατά ,16% ο Kospi στις 2.518 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,3% στις 7.035 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v