Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 3 δεκαετιών οι ιαπωνικές μετοχές

Ο Nikkei άγγιξε για λίγο υψηλό 33 ετών νωρίτερα στη συνεδρίαση, ωστόσο δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τα κέρδη του στη συνέχεια. Αμετάβλητα διατήρησε η Κίνα τα επιτόκια δανεισμού αναφοράς της.

Σε υψηλό 3 δεκαετιών οι ιαπωνικές μετοχές

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990 κινήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές, καθώς τα ισχυρά εταιρικά κέρδη κέρδη και η ζήτηση από τις υπεράκτιες αγορές τροφοδότησαν ένα σερί κερδών τριών εβδομάδων, ενώ το γουάν ωθήθηκε υψηλότερα από την κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Ο δείκτης Nikkei 225 άγγιξε για λίγο υψηλό 33 ετών νωρίτερα στη συνεδρίαση, ωστόσο δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τα κέρδη του στη συνέχεια. Από την αρχή του μήνα ο δείκτης έχει καταγράψει άνοδο 8,8%.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού αναφοράς της. Το βασικό επιτόκιο της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας για τα μονοετή δάνεια -το επιτόκιο που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για τα περισσότερα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην Κίνα- διαμορφώθηκε στο 3,45%. Το επιτόκιο αναφοράς πενταετούς δανείου - ο μοχλός για τα περισσότερα στεγαστικά δάνεια - διαμορφώθηκε στο 4,2%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,1% ενώ ο Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,5% στις 33.420 μονάδες. Κέρδη 1,63% για τον Hang Seng στις 17.739 μονάδες, 1,06% για τον Kospi στις 2.496 μονάδες, κατά 0,4% ενισχύονταν ο Shanghai Composite στις 3.066 μονάδες και κατά 0,13% ο ASX στις 7.058 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v