Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό έστειλαν τις μετοχές της Αυστραλίας σε ιστορικό ρεκόρ. Συρρικνώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα. Στις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια στρέφεται η προσοχή των επενδυτών.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιμένουν τις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια και να αξιολογούν σειρά οικονομικών στοιχείων από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ενώ οι μετοχές της Αυστραλίας κατέγραψαν ρεκόρ όλων των εποχών μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για  τον πληθωρισμό της χώρας, που διαμορφώθηκε χαμηλότερα του αναμενόμενου το δ’ τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός της Αυστραλίας το τέταρτο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 4,1%, το χαμηλότερο επίπεδο από το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο του 2021.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα τα στοιχεία έδειξαν πως η μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιανουάριο συρρικνώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,25% στις 36.156 μονάδες.

Πτώση 1,07% για τον Shanghai Composite στις 2.801 μονάδες, 1,42% για τον Hang Seng στις 15.480 μονάδες και 0,26% για τον Kospi στις 2.492 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX σημειώνει άνοδο 1,06% στις 7.680 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v