Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Στην ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων από Ευρώπη, ΗΠΑ και Κίνα στρέφεται η προσοχή των επενδυτών. "Θερμότερος" του αναμενόμενου ο πληθωρισμός της Ιαπωνίας.

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Υποτονικό το κλίμα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την παύση του ράλι της Wall Street χθες Δευτέρα, με τα στοιχεία για τον ιαπωνικό πληθωρισμό –που ήταν λίγο «θερμότερος» του αναμενόμενου- να βάζουν τους επενδυτές σε επιφυλακή ενόψει των αντίστοιχων στοιχείων που πρόκειται να ανακοινωθούν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Στα σημαντικότερα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αυτήν την εβδομάδα περιλαμβάνονται ο PMI μεταποίησης της Κίνας και τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ, ο οποίος είναι το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Fed.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε οριακές μεταβολές μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου», γύρω στις 39.240 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,72% ο Kospi στις 2.27 μονάδες, οριακές απώλειες για τον Hang Seng στις 16.623 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύονταν κατά 0,6% στις 2.995 μονάδες και κατά 0,13% ο ASX στις 7.663 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v