Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Ήπιες μεταβολές, με τις κινήσεις της Fed να παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής. Ενδεχόμενη παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για στήριξη του γεν βλέπουν οι επενδυτές.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να μην μπορούν να διασπάσουν τα υψηλά επίπεδα του μήνα, καθώς τα μικτά μηνύματα από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ άφησαν αμφιβολίες σχετικά με τον χρόνο μείωσης των επιτοκίων.

Εν τω μεταξύ, ο κίνδυνος να παρέμβει η Ιαπωνία για να αποτρέψει περαιτέρω πτώση του γεν άσκησε μικρή πίεση στο δολάριο, ωστόσο αυξήθηκε έναντι του γιουάν λόγω της εικασίας ότι η Κίνα μπορεί να ανεχθεί ένα ασθενέστερο νόμισμα, όπως αναφέρει το Reuters.

Νωρίτερα σήμερα, η Ιαπωνία ανακοίνωσε πως ο δείκτης τιμών παραγωγού υπηρεσιών για τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στο 2,1%, ενώ η μεταποιητική δραστηριότητα της Σιγκαπούρης αυξήθηκε κατά 14,2% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,6% και κατά 0,1% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 40.459 μονάδες.

Απώλειες 0,18% για τον Shanghai Composite στις 3.020 μονάδες και 0,4% για τον ASX στις 7.780 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,52% στις 16.559 μονάδες και κατά 0,75% ο Kospi στις 2.757 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v