Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ασιατικές αγορές με οδηγό τον Nikkei

Με άνοδο 2,5% έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, με το βλέμμα των επενδυτών στη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Κέρδη και για τις κινεζικές μετοχές μετά τα ισχυρά οικονομικά data.

Κέρδη στις ασιατικές αγορές με οδηγό τον Nikkei

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei οδήγησε τα κέρδη στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού σήμερα Δευτέρα, ενώ οι κινεζικές μετοχές διεύρυναν τα κέρδη τους μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία της ξεκίνησε τη χρονιά με ισχυρούς ρυθμούς.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ξεκινήσει τη συνεδρίαση της αύριο Τρίτη. Δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων αναμένει ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια αναφοράς σταθερά στο 5,25% έως 5,5%.

Στην Ασία, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στο 4,35% όταν ολοκληρώσει τη συνεδρίασή της την Τρίτη. Ο χρηματιστηριακός δείκτης ASX έκλεισε σήμερα με οριακή άνοδο.

Αντίθετα, δημοσκόπηση του Reuters αναμένει ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα εξέλθει από την πολιτική αρνητικών επιτοκίων και θα αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς της στο 0% από -0,1% όταν θα προβεί στην ανακοίνωσή της την Τρίτη.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 2,5% στις 39.716 μονάδες. Ο Topix επίσης θετικά κατά 1,92%, στις 2.721,99 μονάδες.

Στην Ευρώπη, η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5,25%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι λιανικές πωλήσεις και η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τους δύο πρώτους μήνες της χρονιάς. Το ποσοστό ανεργίας στις πόλεις ήταν 5,3% τον Φεβρουάριο.

Κατά 1% υψηλότερα κινείται ο Shanghai και κατά 1,4% ο Shenzhen στην ηπειρωτική Κίνα. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ γύρισε σε θετικό πρόσημο, σημειώνοντας τελευταία άνοδο περίπου 0,3%, αφού άνοιξε σχεδόν 0,3% χαμηλότερα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v