Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Οι κινεζικές μετοχές κινούνται ανοδικά μετά τα στοιχεία για την εργοστασιακή δραστηριότητα, ενώ στην Ιαπωνία η επιχειρηματική αισιοδοξία μειώθηκε ελαφρώς. Κλειστές και σήμερα αρκετές αγορές λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν οι κινεζικές μετοχές, εν μέσω ενός γενικότερα αισιόδοξου παγκόσμιου οικονομικού σκηνικού, ενώ οι ιαπωνικές μετοχές σημείωσαν πτώση με το γεν καθηλωμένο κοντά σε επίπεδα που κρατούν τους traders σε επιφυλακή για μια νομισματική παρέμβαση.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Κίνας, που έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα επεκτάθηκε τον Μάρτιο, με τον δείκτη PMI να διαμορφώνεται στο 50,8, έναντι 49,1 τον Φεβρουάριο, υψηλότερα από το 9,9 που περίμεναν οι αναλυτές. Εξάλλου, η έρευνα της Caixin Global για τη μεταποίηση τον Μάρτιο έδειξε ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 13 μηνών. Ο σχετικός ιδιωτικός δείκτη PMI διαμορφώθηκε στο 51,1, υψηλότερα από το 51 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία, η έρευνα Tankan για το πρώτο τρίμηνο έδειξε ότι η επιχειρηματική αισιοδοξία μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών μειώθηκε, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο +11 έναντι +12 στην τελευταία έρευνα. Ωστόσο, η αισιοδοξία μεταξύ των μη μεταποιητικών επιχειρήσεων αυξήθηκε, με τον δείκτη Tankan να διαμορφώνεται στο +34 έναντι +30, υψηλότερα από το +33 που περίμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν οριακά υψηλότερα, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε απώλειες 1,14% στις 39.908 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1% στις 3.072 μονάδες και κατά 0,15% ο Kospi στις 2.750 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως αρκετές ασιατικές αγορές παραμένουν και σήμερα κλειστές λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v