Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Η στάση των κεντρικών τραπεζών για τα εποτίκια και οι γεωπολιτικές εντάσεις παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τις συνέπειες του γεγονότος ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των μεγάλων οικονομιών δείχνουν να προτιμούν να ακολουθήσουν υπομονετική προσέγγιση στη νομισματική χαλάρωση.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed αποκάλυψαν τις ανησυχίες των αξιωματούχων της για τον πληθωρισμό, με τα μέλη της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ να φαίνεται πως έχουν ενδοιασμούς να προχωρήσουν σε μειώσεις επιτοκίων.

Στη Νότια Κορέα, η κεντρική τράπεζα διατήρησε το επιτόκιο αναφοράς της στο 3,5%, ενώ οι αναλυτές αναμένουν πως θα μειώσει κατά 50 μονάδες βάσης το επιτόκιο το τέταρτο τρίμηνο.

Στη Σιγκαπούρη, τα τελικά στοιχεία έδειξαν πως το ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 2,7%, ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με τα προκαταρτικά στοιχεία.

Εν τω μεταξύ, οι γεωπολιτικές εντάσεις συντηρούν τη νευρικότητα στις αγορές, μετά και την έναρξη διήμερων ασκήσεων «τιμωρίας» από τον κινεζικό στρατό σε πέντε περιοχές γύρω από την Ταϊβάν, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου της Ταϊβάν.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε απώλειες 0,57% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 1,19% στις 39.077 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,37% ο Kospi στις 2.733 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρούσε κατά 1% στις 3.126 μονάδες, κατά 1,38% ο Hang Seng στις 18.930 μονάδες και κατά 0,46% ο ASX στις 7.812 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v