Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ...νήμα τα κέρδη των ευρωαγορών

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, που διολίσθησε χθες 1,4%, έκλεισε 0,7% υψηλότερα στις 344,40 μονάδες, εμφανίζοντας το μεγαλύτερο κομμάτι της ανόδου στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης.

Περιορισμένα ήταν τα κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αλλά εντέλει οι περισσότεροι δείκτες έκλεισαν με αισθητή ανάκαμψη. Η δυναμική άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο συνέβαλε στην άνοδο.

Σύμφωνα με αναλυτές, βοήθησαν επίσης τα νέα υποτονικά στοιχεία για την μακροοικονομική κατάσταση της ευρωζώνης (και ειδικά η πτώση στον γερμανικό δείκτη επιχειρηματική εμπιστοσύνης επί 5ο συνεχόμενο μήνα), που αυξάνουν τις προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα λάβει πρόσθετα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας στην ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, που διολίσθησε χθες 1,4%, έκλεισε 0,62% υψηλότερα στις 344,40 μονάδες, εμφανίζοντας το μεγαλύτερο κομμάτι της ανόδου στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,45% στις 6.706 μονάδες, ο DAX κέρδισε 0,7% στις 9.662 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 1,25% στις 4.414 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v