Παραμένουν στο «πράσινο» οι ευρωαγορές

Οι χθεσινές δηλώσεις Ντράγκι στηρίζουν τις ευρωαγορές. Στο επίκεντρο παραμένει ο τραπεζικός κλάδος. Η προσοχή στραμμένη και στις κινήσεις των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για στήριξη των τιμών του "μαύρου χρυσού".

Σε θετικό πεδίο παραμένουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, βρίσκοντας στήριξη στις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος επανέλαβε πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αναλάβει δράση τον Μάρτιο αν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμείνουν χαμηλές.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένει ο τραπεζικός κλάδος, που την περασμένη εβδομάδα δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις, ενώ ενδιαφέρον προσελκύει σήμερα και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, μετά την ανακοίνωση των Vodafone και Liberty Global ότι κατέληξαν σε συμφωνία για συνδυασμό των δραστηριοτήτων τους στην Ολλανδία.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη της συνάντησης που πραγματοποίησαν στη Ντόχα οι υπουργοί Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, της Ρωσίας, του Κατάρ και της Βενεζουέλας, με θέμα τις τιμές του πετρελαίου. Αν και πηγή από την πλευρά της Ρωσίας σχολίασε πως είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για απόφαση, ωστόσο η τιμή του Brent «αντέδρασε» με άνοδο 2 δολαρίων, στα 35,39 δολάρια το βαρέλι.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,6% υψηλότερα στις 323 μονάδες, κατά 0,8% στις 5.868 μονάδες ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, κατά 0,8% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.147 μονάδες και κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.223 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,5% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 8.218 μονάδες, κατά 0,9% ο πορτογαλικός PSI στις 4.681 μονάδες και κατά 0,05% ο ιταλικός FTMIB στις 17.052 μονάδες.

 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v