Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με τις τράπεζες στο προσκήνιο

Ανοδο σημειώνουν οι ευρωπαικές αγορές με τον τραπεζικό κλάδο αλλά και τα telecoms να βρίσκονται στο επίκεντρο. Κέρδη άνω του 1% για τον DAX 30. Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Υποχωρούν πετρέλαιο και χρυσός.

Ανοδικά κινούνται οι κύριες ευρωπαικές αγορές.Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,2%, στις 6.144 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,25%, στις 4.502 μονάδες.

Κέρδη 1,2% για τον DAX 30, που κινείται στις 9.948 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος με την Credit Suisse να ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε νέες απολύσεις στις ΗΠΑ. Παράλληλα εκπρόσωπος της Societe Generale δήλωσε ότι η ΕΕ θα μεώσει το πρόστιμό που επέβαλλε στην γαλλική τράπεζα για παράτυπες πρακτικές στα επιτόκια.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Bouygues καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι πολύ κοντά στο να κλείσει deal  με την Orange.

Kινητικότητα και για την Vivendi που ανακοίνωσε ότι αύξησε το ποσοστό στην Telecom Italia στο 24,9%.

Στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα θα βρεθούν και οι συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών με την FED την Τετάρτη και την BoE την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία τους να στα επίπεδα του 1,11.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί κατά 0,60%, στα 38,2 δολάρια ανά βαρέλι. Απώλειες και για το χρυσό που διαμορφώνεται στα 1256 δολάρια ανά ουγκιά.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v