Χαμηλότερα οι ευρωαγορές

Στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ έχουν στραμμένη την προσοχή οι επενδυτές. Βουτιά 6,9% για τη μετοχή της Man Group μετά την υποβάθμισή της από την Citi, ενώ τα καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη της Monte dei Paschi στέλνουν τη μετοχή 5% υψηλότερα.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Οι οικονομολόγοι προβλέπουν πως τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα θα δείξουν πως οι αμερικανοί εργοδότες προσέθεσαν 202.000 εργαζόμενους στο μισθολόγιό τους, με το επίπεδο της ανεργίας να παραμένει στο 5%.

Απώλειες 2% καταγράφει η μετοχή της ArcelorMittal μετά την ανακοίνωση πτώσης στα κέρδη τριμήνου, ενώ «βουτιά» 6,9% κάνει η μετοχή της Man Group μετά την υποβάθμισή της από την Citi σε «sell».

Αντιθέτως, κέρδη 5% καταγράφει η μετοχή της Monte dei Paschi μετά την ανακοίνωση υψηλότερων του αναμενόμενου κερδών τριμήνου.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,5% στις 331 μονάδες, κατά 0,5% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.087 μονάδες, κατά 0,7% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.289 μονάδες και κατά 0,5% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.799 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v