Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές

Αντίρροπες δυνάμεις για τις ευρωαγορές η άνοδος του πετρελαίου πάνω από τα 50 δολάρια και η ανησυχία για την κινεζική οικονομία. Ισχυρές πιέσεις στην Ισπανία, μετά την ανακοίνωση της Banco Popular για έκδοση 2 δισ. νέων μετοχών με σημαντικό discount.

Η υποχώρηση των κινεζικών μετοχών σε χαμηλό δυόμισι μηνών εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, επηρεάζει αρνητικά τις ευρωπαϊκές αγορές, ωστόσο η άνοδος του πετρελαίου πάνω από τα 50 δολάρια για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες αντισταθμίζει τις πιέσεις.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται οριακά υψηλότερα στις 348 μονάδες, κατά 0,25% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.278 μονάδες, κατά 0,43% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.501 μονάδες και κατά 0,46% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.253 μονάδες, ενώ στο 0,5% περιορίζονται οι απώλειες για τον ισπανικό δείκτη IBEX, στις 9.079 μονάδες..

Πτώση 0,9% καταγράφει ο ισπανικός δείκτης IBEX, στις 9.049 μονάδες, μετά την ανακοίνωση της Banco Popular, της έκτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ισπανίας, ότι σχεδιάζει έκδοση 2 δις. νέων μετοχών με σημαντικό discount, προκειμένου να ενισχύσει τον ισολογισμό της, να βελτιώσει την κερδοφορία της και να προστατεύσει το μέρισμά της.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street με οριακά κέρδη δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται περίπου 0,15% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v