Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι ευρωαγορές

Η άνοδος στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου αντισταθμίζει τις απώλειες στις τράπεζες. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τςη ευρωζώνης. Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures.

Θετικό πρόσημο στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την άνοδο των τιμών των μετοχών του ενεργειακού κλάδου να αντισταθμίζει τις απώλειες στον τραπεζικό.

Οι τράπεζες δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα, καθώς γνωστοποιήθηκε πως οι θυγατρικές μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών -όπως η Deutsche Bank- απέτυχαν πάλι στα αμερικανικά stress tests. 

Εν τω μεταξύ, λίγο νωρίτερα, η Eurostat ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουνίου, ο οποίος διαμορφώθηκε στο +0,1%, υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται οριακά υψηλότερα στις 326 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,3% στις 6.379 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.630 μονάδες και κατά 0,6% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.219 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο «δείχνουν» τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v