Συνεχίζεται η ανάκαμψη των ευρωαγορών

Ανόδου συνέχεια στις ευρωαγορές, που ανακτούν το χαμένο έδαφος. Νύξεις Κάρνεϊ για μείωση των βρετανικών επιτοκίων. Σε χαμηλό 16 μηνών το κόστος δανεισμού Ισπανίας και Ιταλίας.

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που ανακτούν το έδαφος που έχασαν από την προηγούμενη εβδομάδα μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

Η στερλίνα πιέζεται καθώς ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει μείωση των επιτοκίων το καλοκαίρι, ενώ οι ελπίδες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ «στέλνει» σε χαμηλό 16 μηνών τις αποδόσεις των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4% στις 331 μονάδες, κατά 0,4% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.522 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.263 μονάδες και κατά 0,7% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.741 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,2%, με τις μετοχές των Intesa, Deutsche Bank και Lloyds να κινούνται σημαντικά υψηλότερα. 

Οι επενδυτές σχολίαζαν στο Reuters πως ο τραπεζικός κλάδος βρήκε στήριξη στην είδηση πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το ιταλικό σχέδιο εγγυήσεων για την παροχή ρευστότητας σε φερέγγυες τράπεζες στην περίπτωση που την χρειαστούν. Θετική κρίνεται και η πληροφορία που μετέδωσε το Bloomberg σύμφωνα με την οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο χαλάρωσης των κανόνων για την αγορά ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v