Σε θετικό πεδίο επιστρέφουν οι ευρωαγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όμως το Brexit και τα προβλήματα στον ιταλικό τραπεζικό κλάδο διατηρούν τη νευρικότητα των επενδυτών. Η Danone εξαγοράζει την WhiteWave Foods προς $10 δισ. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Κέρδη άνω του 1% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη χθεσινή βουτιά, αν και η νευρικότητα των επενδυτών στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος παραμένει έκδηλη.

Στο επίκεντρο παραμένει ο ιταλικός τραπεζικός κλάδος, και κυρίως η Monte dei Paschi di Siena, εκπρόσωπος της οποίας διέψευσε σήμερα δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το ΔΣ της τράπεζας θα ανακοινώσει αύξηση κεφαλαίου 2-3 δισ. ευρώ.

Πιέσεις δέχεται και ο κλάδος των ακινήτων, καθώς χθες άλλες δυο εταιρείες ανέστειλαν τις διαπραγματεύσεις στα funds ακινήτων τους.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, η οποία τον Μάιο κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2014, υποδηλώνοντας πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης «κατέβασε ταχύτητα» το β' τρίμηνο.

Στα άξια αναφοράς σήμερα η συμφωνία εξαγοράς της WhiteWave Foods από την Danone προς 10 δισ. δολάρια, η οποία "στέλνει" την μετοχή της δεύτερης τουλάχιστον 6% υψηλότερα.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,65% στις 323 μονάδες, κατά 1,36% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.550 μονάδες, κατά 1,59% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.150 μονάδες και κατά 1,05% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.471 μονάδες. Κέρδη 1,1% για τον ιταλικό δείκτη FTSE MIB, στις 15.591 μονάδες και 1,33% για τον ισπανικό IBEX στις 8.031 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v