Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Ισχυρές πιέσεις στις ιταλικές τραπεζικές μετοχές. Απώλειες 1,4% για τον ιταλικό FTMIB. Τις πιθανές επιπτώσεις του Brexit συνεχίζουν να "μετρούν" οι επενδυτές. Υψηλότερα οι τιμές των μετάλλων. Κλειστή λόγω αργίας σήμερα η Wall Street.

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμένο στις χρηματοπιστωτικές και οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου κινούνται υψηλότερα, ωστόσο η πτώση των μετοχών του τραπεζικού κλάδου –κυρίως του ιταλικού- επιβαρύνει το κλίμα.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,4%, κυρίως λόγω των ιταλικών τραπεζών που υποχωρούν σημαντικά μετά τη δήλωση του εκπροσώπου του Ιταλού πρωθυπουργό ότι η χώρα δεν σκοπεύει να αψηφήσει τους κανόνες της ΕΕ «ρίχνοντας» δημόσιο χρήμα στις τράπεζες, διαψεύδοντας έτσι σχετικό δημοσίευμα των Financial Times.

Η μετοχή της Monte dei Paschi di Siena βουτάει πάνω από 10% σε νέο ιστορικό χαμηλό, μετά από αίτημα της ΕΚΤ να μειώσει τα κόκκινα δάνεια της κατά 30% τα επόμενα τρία χρόνια.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές των Banco Popolare, Banca Popolare dell’ Emilia Romagna και Unicredit.

Η Deutsche Bank υποχωρεί κατά 2,3%.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 330 μονάδες. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,5% στις 6.550 μονάδες. Ο CAC του Παρισιού υποχωρεί 0,6% στις 4.284 μονάδες και ο DAX της Φρανκφούρτης διολισθαίνει 0,45% στις 9.730 μονάδες.

Απώλειες 1,4% για τον ιταλικό FTMIB στις 16.055 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,5% ενισχύεται ο ισπανικός IBEX στις 8.308 μονάδες.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v