Ανοδικά οι ευρωαγορές εν αναμονή της BoE

Μείωση των βρετανικών επιτοκίων για πρώτη φορά από το 2009 περιμένουν σήμερα οι επενδυτές. Στο επίκεντρο και η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις αγορές να περιμένουν την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια.

Οι επενδυτές «στοιχηματίζουν» πως η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας θα μειώσει τα επιτόκιά της κατά 25 μ.β στο ιστορικό χαμηλό του 0,25% -για πρώτη φορά από το 2009- προκειμένου να ενισχύσει την βρετανική οικονομία, η οποία δείχνει να επηρεάζεται από την απόφαση για Brexit. Ορισμένοι επενδυτές μάλιστα αναμένουν η Τράπεζα να επαναλάβει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αγοράζοντας κρατικά ομόλογα.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται επίσης τα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων. Η φαρμακοβιομηχανία Merck ανακοίνωσε αύξηση περίπου 18% στις καθαρές πωλήσεις β' τριμήνου και προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τις πωλήσεις και τα κέρδη του συνόλου της χρήσης. Η Siemens εμφάνισε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα το γ' τρίμηνο και αναβάθμισε το guidance για το 2016, ενώ αντιθέτως η Nokia ανακοίνωσε αποτελέσματα χαμηλότερα των προβλέψεων.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% υψηλότερα στις 336 μονάδες, 0,1% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.641 μονάδες, κατά 0,5% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού και κατά 0,7% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.238 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v