Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ευρωαγορές με την Deutsche Bank στο -7%

Μικρή πτώση καταγράφουν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια με τις τράπεζες στο προσκήνιο, με αφορμή την πτώση 7% στη μετοχή της Deutsche Bank. Aπώλειες και για τις RBS, Βarclays, HSBC. Στο επίκεντρο και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Mικρές απώλειες καταγράφουν οι κύριες ευρωπαικές αγορέςμ με τον τραπεζικό κλάδο στο προσκήνιο.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,3%, στις 6.711 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει 0,55%, στις 4348 μονάδες. Πτώση 0,46% για τον DAX, που κινείται στις 10.405 μονάδες.

Οριακές μεταβολές για τον Stoxx 600, που κυμαίνεται στις 340 μονάδες.

Ισχυρές απώλειες της τάξης του 7% καταγράφει η μετοχή της Deutsche Bank. Το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης ζήτησε από τη γερμανική τράπεζα να καταβάλει 14 δισ. για την εμπλοκή της στην υπόθεση των στεγαστικών δανείων.

Η υποχώρηση της μετοχής του γερμανικού κολοσσού προκάλεσε πιέσεις και στους τίτλους άλλων ευρωπαικών τραπεζών. Απώλειες υψηλότερες του 4% καταγράφουν RBS και Βarclays, ενώ ηπιότερη πτώση σημειώνεται στην HSBC.

Σε αναστολή διαπραγμάτευσης και πάλι η μετοχή της Monte Dei Paschi Di Siena, στο Μιλάνο, καθώς ο τίτλος της τράπεζες κατέγραφε απώλειες υψηλότερες του 5%.

Στο επίκεντρο και οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τη Fiat να προχωρά στην ανάκληση 1,3 εκατ. οχημάτων που πιθανώς να παρουσιάζουν πρόβλημα στον αερόσακο.

Eν τω μεταξύ μικρή πτώση σημειώνει το πετρέλαιο με την τιμή του να διαμορφώνεται στα επίπεδα των 43,5 δολαρίων.

 

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v