Καμπάνα $14 δισ. ρίχνουν οι ΗΠΑ στην Deutsche Bank

Ενυπόθηκα στεγαστικά που πούλησε η τράπεζα το 2005-2007 ερευνώνται από τις αρχές. Η Deutsche Bank προσπαθεί να «προλάβει» τυχόν αξιώσεις, ωστόσο τονίζει ότι το ποσό είναι υπερβολικά υψηλό ενώ άλλα ιδρύματα έχουν πληρώσει πολύ λιγότερα.

Καμπάνα $14 δισ. ρίχνουν οι ΗΠΑ στην Deutsche Bank

Η Deutsche Bank αρνείται να καταβάλει τα 14 δισ. δολάρια που ζητά το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, για τη διευθέτηση έρευνας σε πωλήσεις ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων από την τράπεζα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το ποσό είναι πάνω από τρεις φορές μεγαλύτερο σε σχέση με εκείνο που οι αναλυτές θεωρούσαν το χειρότερο σενάριο.

«Η Deutsche Bank δεν έχει πρόθεση να διευθετήσει αυτές τις πιθανές αστικές αξιώσεις, ούτε καν πλησιάζοντας στο ποσό που αναφέρθηκε», επεσήμανε η εταιρία σε ανακοίνωσή της νωρίς σήμερα στη Φρανκφούρτη. «Οι διαπραγματεύσεις μόλις ξεκινούν. Η τράπεζα αναμένει ότι θα οδηγήσουν σε μια έκβαση παρόμοια με εκείνες για άλλες τράπεζες, που έχουν κάνει διακανονισμό σε σημαντικά χαμηλότερα ποσά», πρόσθεσε.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα έχει επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται εν μέσω διαπραγματεύσεων με τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές προκειμένου να δώσει τέλος σε τυχόν αξιώσεις που ενδέχεται να έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, βάσει της έρευνάς τους για στεγαστικά που πωλήθηκαν την περίοδο από το 2005 μέχρι το 2007.

Τα 14 δισ. δολάρια θεωρούνται «προσφορά εκκίνησης» που θα μπορούσε να πάει «πολύ χαμηλότερα», σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου αρνήθηκε να σχολιάσει επάνω στις διαπραγματεύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v