Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές, βουτιά στη στερλίνα

Στην Deutsche Bank παραμένει στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, εν αναμονή της εξέλιξης των διαπραγματεύσεων για το πρόστιμο στις ΗΠΑ. Ώθηση δίνει στο Λονδίνο η πτώση της στερλίνας. Κλειστή η Φρανκφούρτη σήμερα λόγω αργίας. Οριακά υψηλότερα τα futures της Wall Street.

Επιφυλακτικές κινήσεις για τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αναμένοντας την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τον διακανονισμό της Deutsche Bank στις ΗΠΑ.

Την Παρασκευή δημοσίευμα ανέφερε πως συζητείται περιορισμός του προστίμου στα 5,4 δισ. δολάρια, έναντι των 14 δισ. δολαρίων, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ της τράπεζας και του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ, χθες, η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε πως η ενεργοποίηση του άρθρου 50 για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει τον Μάρτιο του 2017. 

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% υψηλότερα στις 343 μονάδες, κατά 0,3% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.462 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,13% διαμορφώνεται ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 8.767 μονάδες και οριακά στο "κόκκινο" κινείται ο ιταλικός FTMIB στις 16.393 μονάδες. Αντιθέτως, η πτώση της στερλίνας σε χαμηλό τριετίας έναντι του ευρώ και κοντά στο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου, δίνει ώθηση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 1,1% στις 6.974 μονάδες. Σημειώνεται ότι η αγορά της Φρανκφούρτης είναι σήμερα κλειστή λόγω αργίας. 

Άνοιγμα της Wall Street σε οριακά υψηλοτερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v