Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ράλι της Deutsche Bank δίνει ώθηση στις ευρωαγορές

Οι ευρωαγορές ανακτούν το έδαφος που έχασαν χθες, μετά το ράλι έως 3,3% στη μετοχή της Deutsche Bank, η οποία πούλησε βρετανική θυγατρική της. Η προσοχή και στη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή να παραμένει στραμμένη στον τραπεζικό κλάδο και κυρίως στην Deutsche Bank.

Σε συνέντευξή του στην Bild, ο CEO της Deutsche Bank, John Cryan, απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης κεφαλαίου, ενώ διέψευσε ότι η τράπεζα ζήτησε τη βοήθεια της γερμανικής κυβέρνησης για την υπόθεση με την αμερικανική δικαιοσύνη.

Λίγο αργότερα, η Die Zeit δημοσιοποίησε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζει σχέδιο διάσωσης της τράπεζας, είδηση την οποία όμως διέψευσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Η μετοχή της τράπεζας κάνει ράλι σήμερα -προς στιγμήν έφτασε να ενισχύεται κατά περισσότερο από 3%- μετά την πώληση της Abbey Life, της ασφαλιστικής θυγατρικής της στη Βρετανίας, στην Phoenix Group Holdings προς 1,22 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως χθες η Deutsche Bank "έγραψε" νέο ιστορικό χαμηλό, ενώ το κλίμα στις ευρωαγορές επιβαρύνθηκε και από την απόφαση της κρατικής NordLB να εγκαταλείψει τα σχέδια για πώληση ομολόγων ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου χθες, το μέλος του ΔΣ της Bundesbank, Andreas Dombret, δήλωσε πως η πολιτική στήριξη προς τον υπερμεγέθη τραπεζικό κλάδο της Ευρώπης πρέπει να σταματήσει, συγκρίνοντας τις τράπεζες με δεινόσαυρους που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Ο ίδιος τόνισε πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ανεπάρκειες και πως θα πρέπει να επιτραπεί στον κλάδο να συρρικνωθεί περαιτέρω.

Με ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές και τη συνάντηση των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών στην Αλγερία, με την ελπίδα ότι οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ και οι χώρες μη μέλη θα μπορέσουν να «τα βρουν» στο θέμα του «παγώματος» της παραγωγής.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, μιλάει σε Γερμανούς βουλευτές και αναμένεται να δεχθεί δύσκολες ερωτήσεις για την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

Στήριξη στον τουριστικό κλάδο δίνει η ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της TUI για τα κέρδη του συνόλου του έτους, λόγω της ισχυρής ζήτησης από τους Βρετανούς τουρίστες και την χαμηλότερη έκθεση της εταιρείας στην Τουρκία.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,63% στις 342 μονάδες, κατά 0,62% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.849 μονάδες, κατά 0,9% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.451 μονάδες και κατά 0,8% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.433 μονάδες. Κέρδη 0,7% για τον ιταλικό FTMIB στις 16.248 μονάδες και 0,6% για τον ισπανικό IBEX στις 8.738 μονάδες. 

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq. 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v