Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Deutsche Bank οδηγεί υψηλότερα τις ευρωαγορές

Ράλι άνω του 3% για τη μετοχή της Deutsche Bank, ενώ στο επίκεντρο επανέρχεται και ο ιταλικός τραπεζικός κλάδος. Πάνω από τις 7.000 μονάδες για πρώτη φορά μετά από 16 μήνες το Λονδίνο. Συνεχίζεται η πτώση της στερλίνας. Υψηλότερα τα futures της Wall Street.

Η ανάκαμψη της Deutsche Bank, λόγω των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών περί διακανονισμού με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για χαμηλότερο πρόστιμο, δίνει ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι επενδυτές έχουν εκφράσει ανησυχία για τη δυνατότητα της τράπεζας να «αντέξει» ένα μεγάλο πρόστιμο, ωστόσο οι αναλυτές φαίνονται πιο καθησυχαστικοί, χαρακτηρίζοντας «υπερβολικούς» τους φόβους για τη φερεγγυότητα της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας.

Η μετοχή της Deutsche Bank έκανε ράλι άνω του 3%, φτάνοντας κοντά στα 12 ευρώ ανά μετοχή, μετά τη «βουτιά» σε ιστορικό χαμηλό κάτω και από τα 10 ευρώ την Παρασκευή, ενώ αυτήν την ώρα η άνοδος περιορίζεται στο 1,97%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται όμως και ο ιταλικός τραπεζικός κλάδος. Η Unicredit, σύμφωνα με το Reuters, θα επιλέξει αγοραστή για την θυγατρική της Pioneer μετά το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση στις 4 Δεκεμβρίου, η UBI Banca προσπαθεί να εξαγοράσει τέσσερις μικρές προβληματικές τράπεζες, ενώ οι ιταλικές εφημερίδες Il Messaggero και La Stampa ανέφεραν πως οι Intesa Sanpaolo και Unicredit δεν είναι πρόθυμες να διευκολύνουν την UBI Banca για τις εξαγορές αυτές.

Ο πανευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης Stoxx 600 Banks ενισχύεται κατά 0,7% στις 141 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, πάνω από τις 7.000 μονάδες πέρασε για πρώτη φορά μετά από 16 μήνες το χρηματιστήριο του Λονδίνου, λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης της στερλίνας μετά τις δηλώσεις της πρωθυπουργού Μέι για τον χρόνο ενεργοποίησης της διαδικασίας εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η στερλίνα υποχωρεί κατά 0,51% έναντι του δολαρίου, στα 1,2775 δολάρια.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,74% στις 345 μονάδες, κέρδη 1,7% καταγράφει ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.101 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού κινείται 0,88% υψηλότερα στις 4.492 μονάδες και 0,5% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.563 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v