Πτώση στις ευρωαγορές με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Τα εταιρικά αποτελέσματα μπαίνουν στο "ραντάρ" των επενδυτών. Καθησυχαστικά τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας. Εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ οι επενδυτές. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων από ΗΠΑ και Ευρώπη, αν και τα καθησυχαστικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία περιορίζουν τις απώλειες. 

Η μετοχή της Travis Perkins κάνει "βουτιά" 6% μετά την προειδοποίησή της για τα κέρδη του 2016 και την ανακοίνωσή της για κλείσιμο πάνω από 30 υποκαταστημάτων, ενώ απώλειες 3% καταγράφει η μετοχή της Reckitt Benckiser μετά την μεγαλύτερη του αναμενόμενου επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης των πωλήσεών της το γ' τρίμηνο.

Η πτώση στις πωλήσεις της Akzo Nobel πιέζει τη μετοχή της εταιρείας κατά 2,5%, ενώ αντιθέτως, η μετοχή της σουηδικής Intrum Justitia κάνει ράλι 6% μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματά της και της Carrefour ενισχύεται κατά 3%, καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις της.  

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την ώρα που απομακρύνονται οι προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Εν τω μεταξύ, η μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ και οι προσδοκίες για περιορισμό της παραγωγής του ΟΠΕΚ, δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου, στηρίζοντας τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί οριακά στις 342 μονάδες, κατά 0,13% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.991 μονάδες, οριακά ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.506 μονάδες και κατά 0,15% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.617 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v