Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές

Η Monte dei Paschi ανακοίνωσε το σχέδιο αναδιάρθρωσής της, αλλά και τα αποτελέσματα εννεαμήνου. η μετοχή της τράπεζας κάνει ράλι άνω του 20%. "Βουτιά" 23% για τις μετοχές της AMS

Σε θετικό πεδίο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον τραπεζικό κλάδο και τα εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Νωρίς το πρωί γνωστοποιήθηκε το πολυαναμενόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης της προβληματικής ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση κεφαλαίου έως 5 δις. ευρώ, περικοπή 2600 θέσεων εργασίας, κλείσιμο υποκαταστημάτων και πώληση «κόκκινων» δανείων περίπου 28 δις. ευρώ.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης τα αποτελέσματά της για το εννεάμηνο, εμφανίζοντας καθαρές ζημιές ύψους 849 εκατ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις της για επισφάλειες ανήλθαν σε 2,02 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 750 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής ανεστάλη λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ωστόσο με την άρση της αναστολής η μετοχή κάνει ράλι άνω του 20%.

Επίσης, η Syngenta ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις της το γ' τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 2,5 δις. δολάρια, λίγο χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η μετοχή απασχολεί από χθες τους επενδυτές, μετά τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ που ανέφεραν πως η Κομισιόν θα ξεκινήσει σε βάθος έρευνα για την προτεινόμενη εξαγορά της εταιρείας από την κινεζική ChemChina.

"Βουτιά" 23% καταγράφουν οι μετοχές της AMS.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% υψηλότερα στις 345 μονάδες, κατά 0,3% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.008 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.562 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.789 μονάδες. Οριακά υψηλότερα ο δείκτης FTMIB στις 17.292 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v