Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές με στήριξη από αργό

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,34%, μετά την άνοδο της τιμής του αργού κατά 3%. Ράλι 4,7% για την Carrefour.

Υψηλότερα έκλεισαν την Τετάρτη οι ευρωπαϊκές μετοχές, λαμβάνοντας στήριξη από το ράλι του αργού σε μια συνεδρίαση που το βλέμμα των επενδυτών ήταν στραμμένο στην αυριανή συνεδρίαση στης ΕΚΤ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,34%, μετά την άνοδο της τιμής του αργού κατά 3%.

Οι κατασκευές, οι τηλεπικοινωνίες και τα είδη οικιακής χρήσης ήταν οι μόνοι τομείς που βρέθηκαν στο «κόκκινο».

Στο Λονδίνο, ο FTSE ενισχύθηκε 0,31% στις 7.021 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε 0,25% υψηλότερα στις 4.520 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,13% στις 10.645 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης FTSE MIB έκλεισε 0,44% υψηλότερα στις 17.044 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX ενισχύθηκε 0,99% στις 8.950 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η BHP Billiton κατέγραψε πτώση στην τριμηνιαία παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος, αλλά έστειλε μήνυμα ότι βλέπει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στα εμπορεύματα. Η μετοχή που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου κινήθηκε αρνητικά στην αρχή της συνεδρίασης, αλλά διέγραψε τις απώλειες για να εμφανίσει κέρδη 0,49%.

Η γαλλική Carrefour μετέδωσε μια επιτάχυνση στην ανάπτυξη των πωλήσεων, με τη μετοχή να καταγράφει ράλι 4,7%.

Πτώση 6,1% σημείωσε η μετοχή της Travis Perkins. Η εταιρεία προμήθειας κατασκευαστικών υλικών προειδοποίησε ότι θα δεχτεί «χτύπημα» στα κέρδη την επόμενη χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v