Ανοδικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Διαγράφουν τις απώλειες οι ευρωπαϊκές μετοχές και επιστρέφουν σε θετικό έδαφος, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τις δηλώσεις Ντράγκι. Σε χαμηλά τεσσάρων μηνών βρέθηκε το ευρώ.

Ανακάμπτουν από τα χαμηλά ημέρας οι ευρωπαϊκοί δείκτες, στα οποία βρέθηκαν μετά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι για το QE.

Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διευκρίνισε ωστόσο πως το Διοικητικό Συμβούλιο δεν συζήτησε σήμερα μια επέκταση του QE και αρνήθηκε ότι έγινε οποιαδήποτε συζήτηση για περιστολή των μηνιαίων ρυθμών αγορών (tapering).

«Κάποιες φορές είναι σημαντικό να λέμε τι δεν συζητήσαμε. Και δεν συζητήσαμε το tapering, ή τον χρονικό ορίζοντα του προγράμματος αγορών των στοιχείων ενεργητικού», ανέφερε. Πρόσθεσε ωστόσο πως δεν είναι πιθανό να υπάρξει μια απότομη διακοπή του προγράμματος.

Σημείωσε επίσης πως τον Δεκέμβριο η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τι θα κάνει τους επόμενους μήνες.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,2% στις 344 μονάδες. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,2% στις 7.038 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού κινείται 0,5% υψηλότερα στις 4.550 μονάδες και ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης ενισχύεται κατά 0,7% στις 10.720 μονάδες..

Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,5% στις 17.134 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX κινείται 1,19% υψηλότερα στις 9.115 μονάδες. 

Το ευρώ διολισθαίνει 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να υποχωρεί στο χαμηλό τεσσάρων μηνών του 1,0936 δολάρια/ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v