Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα εταιρικά αποτελέσματα η προσοχή των ευρωαγορών

Στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων επικεντρώνεται σήμερα η προσοχή των επενδυτών. Ισχυρές πιέσεις στον κλάδο ενέργειας λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου. Εναλλακτικές για τα μπόνους ψάχνει η Deutsche Bank. Συμβιβασμός για την Volkswagen στις ΗΠΑ. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Στον «ρυθμό» των εταιρικών αποτελεσμάτων σήμερα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Χθες ανακοινώθηκαν μια σειρά απογοητευτικών εταιρικών στοιχείων από αμερικανικές επιχειρήσεις, ενώ σήμερα οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα αρκετών τραπεζών.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η Lloyd's Banking Group ανακοίνωσε πτώση 68% στα κέρδη το γ' τρίμηνο, ενώ υψηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα καθαρά κέρδη της ισπανικής Santander.

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδιδε νωρίτερα το Bloomberg, η Deutsche Bank αναζητά εναλλακτικές για την καταβολή των μπόνους, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της προβληματικής γερμανικής τράπεζας επιχειρεί να ενισχύσει τα κεφαλαιακά «μαξιλάρια» της και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Από την Γερμανία πάλι, αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής ενέκρινε διακανονισμό ύψους 14,7 δις. δολαρίων προκειμένου η Volkswagen να βάλει τέλος στο σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα εταιρική είδηση είναι το πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 4,6 εκατ. στερλινών που επέβαλε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας στη Vodafone, για σοβαρές και συνεχιζόμενες παραβιάσεις των κανόνων για την προστασία των πελατών.

Ισχυρές πιέσεις στις μετοχές του κλάδου ενέργειας, λόγω της πτώσης της τιμής του αμερικανικού αργού κατά 1,5% και του Brent κατά 1,2%.

Σημειώνεται πως στο προσκήνιο παραμένουν και οι επιπτώσεις του Brexit, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Morgan Stanley να τονίζει πως δεν υπάρχει «τίποτα καλό» στην απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,73% στις 340 μονάδες, κατά 0,93% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.951 μονάδες, κατά 1% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.653 μονάδες και κατά 0,8% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.505 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά 0,4-0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v