Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι επικεντρωμένο στις δηλώσεις που ενδεχομένως θα κάνει ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος για τη φορολογική, δημοσιονομική και εμπορική του πολιτική. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Με διακυμάνσεις μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου» συνεχίζεται η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής λίγες ώρες πριν τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ.

Το ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στις δηλώσεις που ενδεχομένως θα κάνει ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος για τη φορολογική, δημοσιονομική και εμπορική του πολιτική.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,25% υψηλότερα στις 364 μονάδες, 0,17% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.287 μονάδες, κατά 0,2% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.898 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.618 μονάδες. Σημειώνεται πως νωρίτερα οι δείκτες κινούνταν σε αρνητικό πεδίο.

Σε κλαδικό επίπεδο, υψηλότερα κινούνται οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών, των εμπορευμάτων και των καταναλωτικών αγαθών, ενώ πτωτικά κινούνται οι κλάδοι κοινής ωφέλειας, τεχνολογίας, υγείας και υπηρεσιών.

Κέρδη άνω του 3% καταγράφει η μετοχή της Volkswagen, μετά την επιβεβαίωση ότι συμφώνησε να πληρώσει ποινές 4,3 δισ. δολαρίων στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να διευθετηθεί το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται έως 0,1% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v