Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές

Η έναρξη της διαδικασίας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ και οι επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ στο επίκεντρο της προσοχής. Χαμηλότερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για το οικονομικό κλίμα της ευρωζώνης. Οριακά χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, αλλά και τις πληροφορίες αναφορικά με τη στάση της ΕΚΤ σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Σήμερα συνεδριάζουν στη Μάλτα οι υπουργοί Εμπορίου της ΕΕ για να συζητήσουν τις διαπραγματευτικές κατευθυντήριες γραμμές για τα 27 κράτη που θα παραμείνουν στην ΕΕ, καθώς και άλλες εμπορικές συμφωνίες, ενώ η Βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να εκδώσει τη Λευκή Βίβλο που θα περιγράφει σημαντικές νομοθετικές κατευθυντήριες γραμμές για το Brexit.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η Lloyd’s of London ανακοίνωσε πως επέλεξε τις Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή θυγατρική της, λόγω του ισχυρού ρυθμιστικού πλαισίου της χώρας.

Προ ολίγου η Κομισιόν ανακοίνωσε τα στοιχεία για το οικονομικό κλίμα της ευρωζώνης, το οποίο επιδεινώθηκε ελαφρά τον Μάρτιο, ενώ αργότερα αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαρτίου της Γερμανίας.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 378 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται χαμηλότερα κατά περίπου 0,1% στις 7.367 μονάδες, κατά 0,05% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.066 μονάδες και κατά περίπου 0,1% ενισχύεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.214 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε οριακά χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v