Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Στις επαφές Τραμπ στο εξωτερικό, στο Eurogroup για την Ελλάδα και σε κάποιες εταιρικές ειδήσεις στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Κολοσσό 20 δισ. δολαρίων δημιουργεί η συγχώνευση Huntsman Corporation-Clariant. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Η επίσκεψη Τραμπ στο εξωτερικό, οι εταιρικές ειδήσεις, αλλά και το σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη σημερινή συνεδρίαση στις ευρωαγορές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται σήμερα την Ιερουσαλήμ, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τους ισραηλινούς και παλαιστίνιους ηγέτες, ενώ εντός της εβδομάδας θα έχει συνάντηση με μέλη του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Από το εταιρικό «μέτωπο», η Huntsman Corporation και η Ελβετική Clariant συμφώνησαν σε συγχώνευση που θα δημιουργήσει έναν κολοσσό ύψους 20 δισ. δολαρίων στον κλάδο των χημικών, στην Ford αναμένονται ανακατατάξεις με αντικατάσταση του CEO, ενώ η Lafargeholcim όρισε τον Jan Jenisch νέο διευθύνοντα σύμβουλό της.

Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συνεδριάζουν σήμερα για να συζητήσουν το ζήτημα της Ελλάδας και την ελάφρυνση χρέους, αν και οι επενδυτές κρατούν «μικρό» καλάθι για το αποτέλεσμα του Eurogroup.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει αυτήν την εβδομάδα ο OPEC, όπου αναμένεται να αποφασιστεί παράταση της χρονικής διάρκειας του περιορισμού της παραγωγής πετρελαίου.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 391 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,34% ο FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.495 μονάδες, αμετάβλητος στις 5.324 μονάδες ο CAC του Παρισιού, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,26% στις 12.607 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν περίπου 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v