Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές διαθέσεις στις ευρωαγορές

Πτώση για τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη. Άνοδος για τον δείκτη CAC 40 στο Παρίσι. Οριακές διακυμάνσεις για το ευρώ. Πάνω από τα 50 δολ. το πετρέλαιο (WTI).

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς επιστρέφουν στο προσκήνιο οι γεωπολιτικές ανησυχίες.

Μετά την επιβολή κυρώσεων από τον ΟΗΕ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν απείλησε να καταστρέψει τις ΗΠΑ σε «στάχτες και σκοτάδι» και να «βυθίσει» την Ιαπωνία με πυρηνικά όπλα.

Επιπλέον, Ρωσία και Λευκορωσία ξεκίνησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, διάρκειας μίας εβδομάδας.

Παράλληλα αρνητικός είναι ο αντίχτυπος από την μικρότερη της αναμενόμενης αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα. Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 6% τον Αύγουστο έναντι 6,6% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η ασφαλιστική Munich Re ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να χάσει τον στόχο κερδοφορίας για το 2017 εξαιτίας των αποζημιώσεων που θα πρέπει να καταβάλει από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι τυφώνες Χάρβεϊ και Ίρμα.

Στο μεταξύ, η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να κράτησε αμετάβλητα επιτόκια ωστόσο αναμένεται στους επόμενους μήνες να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων προκειμένου να συγκρατήσει τις πληθωριστικές πιέσεις στη Μεγάλη Βρετανία.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,12% στις 381 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,14% στις 7.295 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% στις 12.540 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,15% στις 5.225 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,1% στις 10.361 μονάδες ενώ ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,22% στις 22.281 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,7% στα 50,16 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.329 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί οριακά έναντι του δολαρίου στο 1,1884 από 1,1885 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v