Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρησαν από τα υψηλά μήνα οι ευρωαγορές

Πτώση 0,9% κατέγραψε ο δείκτης DAX 30 στη Φρανκφούρτη. Στο επίκεντρο η συνάντηση Τραμπ-Γιούνκερ. Ράλι 8,1% για την Telefonica Deutschland.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με μικρή πτώση την Τετάρτη, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,3% στις 387 μονάδες. Χαμηλότερα κατά 0,7% κινήθηκε ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.658 μονάδες. Πτώση 0,1% σημείωσε ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.426 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης βούτηξε 0,9% στις 12.579,3 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διολίσθησε στο $1,1674 έναντι του δολαρίου.

«Η σημερινή συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ μπορεί να αποβεί καθοριστικό για το ευρύτερο κλίμα στις αγορές. Οι μετοχές των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα» αναφέρει ο αναλυτής της XM, Aνδρέας Γεωργίου σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του ινστιτούτο Ifo για τη Γερμανία υποχώρησε στις 101,7 μονάδες τον Ιούλιο από 101,8 τον Ιούνιο.

Οι οικονομολόγοι δημοσκόπησης του Reuters ανέμεναν μεγαλύτερη πτώση και ανάγνωση στις 101,5 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Telefonica Deutschland πραγματοποίησε άλμα 8,1%. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η ζημία το δεύτερο τρίμηνο συρρικνώθηκε.

Άνοδο 0,6% σημείωσε η μετοχή της Ryanair. Η ιρλανδική αεροπορική σχεδιάζει τη μείωση του στόλου στο Δουβλίνου κατά 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v