Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με την προσοχή στο εμπόριο

Στο ρυθμό της εμπορικής συμφωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό οι αγορές. Επόμενος στόχος ο Καναδάς. Την ολοκλήρωση του ντιλ ανακοίνωσαν οι εταιρείες Nestle και Starbucks. Ηπιες μεταβολές για ευρώ και πετρέλαιο.

Υψηλότερα κινούνται τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη διάθεση για ρίσκο να παίρνει ώθηση από τα νέα για επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Μεξικό και αναθεώρηση της NAFTA.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύεται 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,7%, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,1%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται ανοδικά κατά 0,2%. 

Στον ευρωπαϊκό νότο, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ υποχωρούν 0,5%.

Η αγορά είναι συντονισμένη με τις συνεχιζόμενες εμπορικές συζητήσεις των ΗΠΑ με το Μεξικό και τον Καναδά, ενώ αναμένεται ευρέως ότι και η Οττάβα θα συμφωνήσει σε νέους όρους αυτή την εβδομάδα.

Μία αναθεωρημένη τριμερής συμφωνίας θα έχει ουσιαστική θετική επίπτωση στην πρόσφατη οικονομική αβεβαιότητα, η οποία έχει ενταθεί από τις επανειλημμένες απειλές του Αμερικανού Προέδρου.

Σε δηλώσεις του από το Οβάλ Γραφείο ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι εγκαταλείπει την ονομασία NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών) ενώ συμπλήρωσε ότι οι συνομιλίες με τον Καναδά θα ξεκινήσουν σύντομα.

«Προσκαλούμε τους Καναδούς και ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε μια δίκαιη και επιτυχημένη σύμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ανακούφιση και στην Ασία από την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού.

Στο εταιρικό μέτωπο, την ολοκλήρωση του ντιλ ανακοίνωσαν οι εταιρείες Nestle και Starbucks. Υπό τη συμφωνία, η ελβετική επιχείρηση ειδών διατροφής θα λανσάρει στην αγορά και τα σούπερ μάρκετ συσκευασμένο καφέ και τσάι μάρκας Starbucks, σε όλο τον κόσμο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ σημειώνει ήπιες κινήσεις, στο 1,1695 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v