Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανφκούρτη χάνει 1,2%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 1,1%, όπως και η Μαδρίτη και το Μιλάνο. Η προσοχή των επενδυτών στον κίνδυνο πληθωρισμού και στην άνοδο των yields.

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χαμηλότερα κινούνται οι πιο σημαντικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην έναρξη της εβδομάδας, καθώς οι ανησυχίες για την πανδημία κορωνοϊού και τους εμβολιασμούς επηρεάζουν το κλίμα. Οι ευρωαγορές αναμένεται να ακολουθήσουν την τάση που επικράτησε σε ΗΠΑ και Ασία.

Οι φοβοι για τον κίνδυνο υψηλότερου πληθωρισμού λόγω της ανόδου των τιμών βασικών εμπορευμάτων μετριάζουν την αισιοδοξία γύρω από την οικονομική ανάκαμψη που οδηγείται από τα εμβόλια.

Κάποιοι επενδυτές έχουν εκφράσει επίσης ανησυχίες για την απότομη άνοδο των yields τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς θα μπορούσαν να είναι πλήγμα για τις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τον δανεισμό. Οι αυξημένες αποδόσεις των ομολόγων αντανακλούν την εμπιστοσύνη που έχει η αγορά στην επικείμενη οικονομική ανάκαμψη.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου έκανε άλμα κατά 14 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα, στο 1,34%, κοντά στο πιο υψηλό σημείο από τον Φεβρουάριο του 2020.

Η Φρανφκούρτη χάνει 1,2%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 1,1%, όπως και η Μαδρίτη και το Μιλάνο.   

Ευρώ και στερλίνα χάνουν 0,07% και 0,09% έναντι του δολαρίου, στο  $1,210 και $1,399 αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v