Καθοδική κίνηση για τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πιέσεις εκδηλώνονται στις αγορές της γηραιάς ηπείρου στη σκιά των ανησυχητικών δεδομένων από την εξέλιξη της πανδημίας. Διεύρυναν τις απώλειες τα σχόλια Πάουελ για τη στάση της FED. Αισιόδοξη η UBS, όμως, για την πορεία των χρηματιστηρίων.

Καθοδική κίνηση για τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτωτικά κινούνται οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές στη σημερινή συνεδρίαση με την εξέλιξη της πανδημίας να προβληματίζει τους επενδυτές.

Σε όλη την Ευρώπη επικρατούν τάσεις διόρθωσης οι οποίες εντάθηκαν μετά τα σχόλια του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell ότι η τόνωση της οικονομίας και η επιταχυνόμενη διανομή εμβολίων επέτρεψαν στην οικονομία να ανακάμψει νωρίτερα απ΄ όσο αναμένονταν. Σε κάποιο σημείο, συμπλήρωσε, αυτό θα επιτρέψει στη Fed να αρχίσει να αποτραβιέται από τη στήριξη που παρέχει τώρα στην οικονομία των ΗΠΑ.

«Θα είμαστε πολύ σταδιακοί με τον καιρό και με μεγάλη διαφάνεια, όταν η οικονομία ανακάμψει πλήρως θα αποτραβηχτούμε από την στήριξη που προσφέραμε σε καιρούς έκτακτης ανάγκης».

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο χάνει 1%, ενώ ο Dax 0,92%. Πτώση 0,77% καταγράφει ο γαλλικός CAC, ενώ κατά 0,63% υποχωρεί ο ιταλικός FTSE MIB. Παράλληλα, εξανεμίστηκαν τα κέρδη που σημείωναν τα futures στη Wall Street.

 

Παρά τη σημερινή εικόνα ωστόσο η UBS Global Wealth Management βλέπει περιθώρια για άνοδο 5-10% των μετοχών σε παγκόσμια κλίμακα με τις αναδυόμενες αγορές και τους κλάδους ενέργειας και τραπεζών να είναι σε καλύτερη θέση ώστε να εκμεταλλευτούν την τάση.

Σε τηλεδιάσκεψη που γίνεται κάθε μήνα η Caroline Simmons εξέφρασε την προτίμηση για τις περιοχές της Ασίας και την Κίνα. Τάχθηκε υπέρ των τοποθετήσεων σε κυκλικές μετοχές και τίτλους «αξίας», αυτών που εκτιμάται ότι η πορεία θα ευθυγραμμιστεί με την οικονομική ανάκαμψη ή όσων η αποτίμηση είναι χαμηλότερή απ’ όσο δικαιολογούν τα οικονομικά τους μεγέθη.

Η βασική εκτίμηση είναι ότι η ανάκαμψη θα διευρυνθεί και θα επιταχύνει κατά τη διάρκεια της χρονιάς και θα υπάρξει μια μετακίνηση από τις μετοχές τεχνολογίας, που έκαναν μεγάλο ράλι, σε κλάδους που επωφελούνται από την επιτάχυνση της βιομηχανικής παραγωγής ή την αύξηση του πληθωρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v